czwartek, 30 maja 2013

Pierś z kurczaka w soku pomarańczowym ze szpinakiem

Naszło mnie na eksperymentowanie. Miałam akurat ostatnią pomarańczę i tak jakoś wyszło.

Przepis

- sok z połowy pomarańczy,
- pierś z kurczaka,
- szpinak,
- 2 ząbki czosnku,
- przyprawy (sól, pieprz - do szpinaku; sól, pieprz cytrynowy, bazylia, najlepiej świeża, odrobina oregano - do mięsa).

Pierś z kurczaka kroimy, dodajemy do niej przyprawy, wlewamy sok i mieszamy wszystko razem. Szpinak myjemy i smażymy. Dodajemy sól, pieprz, wyciskamy do niego czosnek. Mieszamy i smażymy przez kolejną chwilkę. Piersi z kurczaka smażymy aż będą gotowe (kilka minut). Gotowe :) Proste i szybkie, a coś całkiem innego i, naprawdę, smacznego :D



Smacznego! :)

5 komentarzy:

  1. Wpraszam się na obiad! :)

    a swoją drogą.. jesteśmy bardzo podobne, ja też uwielbiam eksperymenty!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zapraszam! :)
      eksperymenty są najlepsze :D czasami dają różne efekty, ale ile frajdy :D

      Usuń
  2. przepysznie przyrządzony kurczak, chętnie wypróbuję tego zestawienia ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale intrygujący przepis :)

    OdpowiedzUsuń