piątek, 18 marca 2016

Makaron z tuńczykiem

Wracam do serii makaronowej <3
Kombinowałam z tą wersją makaronu jak koń pod górkę, ale efekt przeszedł moje oczekiwania :)

/porcja dla jednej osoby/

- 80g makaronu (najlepiej fusilli),
- pół puszki tuńczyka w sosie własnym,
- 2 ząbki czosnku,
- sok z cytryny (ok. łyżki),
- oliwa,
- 2 średnie ogórki kiszone,
- przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, mięta suszona.

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Czosnek siekamy drobno i krótko smażymy na oliwie. Dodajemy sok z cytryny, a następnie tuńczyka. Ogórki kroimy w plasterki albo grubą kostkę i dodajemy. Przyprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy. Chwilę niech się razem podsmaży i jest gotowe.

Może to połączenie brzmi dziwnie, ale smakuje bardzo fajnie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz