poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Pierś z kurczaka w cieście

Czyli jak szybko, w trochę inny sposób, przygotować piersi z kurczaka. Filozofii nie ma żadnej.
Nie wiem jak Wy, ale mam nadzieję, że wakacje przyjdą szybko...

Przepis

- pierś z kurczaka (w zależności jak umiejętnie ją podzielicie i jak duża jest, mogą z niej wyjść 3 - 4 porcje),
- przyprawy (sól, pieprz, zioła),
- jajko,
- 3 łyżki mąki (chyba, tak na oko mówię ;D ),
- odrobina wody.

Okej. Od razu zaznaczam, że robiłam trochę inaczej, bo miałam odmienne plany obiadowe i dzień wcześniej te piersi z kurczaka zapeklowałam (niepotrzebnie, bo potem delikatnie mi ciasto odchodziło). Ale. Wbijamy do miseczki jajko, dodajemy mąkę i przyprawy. Mieszamy aż wyjdzie z tego jednolita masa. Ciasto ma być gęstsze niż naleśnikowe.
Obtaczamy w nim piersi z kurczaka i smażymy.



Smacznego! :)

3 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. yami :) kurczaczek i sałatka to jest to :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam piersi z kurczaka w każdej postaci, a w tej przypominają mi dzieciństwo ;p

    OdpowiedzUsuń