Wracam do serii makaronowej <3 
Kombinowałam z tą wersją makaronu jak koń pod górkę, ale efekt przeszedł moje oczekiwania :) 
/porcja dla jednej osoby/
- 80g makaronu (najlepiej fusilli),
- pół puszki tuńczyka w sosie własnym,
- 2 ząbki czosnku, 
- sok z cytryny (ok. łyżki), 
- oliwa,
- 2 średnie ogórki kiszone, 
- przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, mięta suszona.
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Czosnek siekamy drobno i krótko smażymy na oliwie. Dodajemy sok z cytryny, a następnie tuńczyka. Ogórki kroimy w plasterki albo grubą kostkę i dodajemy. Przyprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy. Chwilę niech się razem podsmaży i jest gotowe. 
Może to połączenie brzmi dziwnie, ale smakuje bardzo fajnie :)

 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz